Over mij

(Laatst bijgewerkt op 06 juli 2013)

Wie

Leo

Prive

Getrouwd en 2 kinderen.

Beroep

Sales Engineer bij Pentaho en al 25 jaar werkzaam in de Informatie Technologie. Al meer dan 15 jaar is mijn vakgebied Business Intelligence. Van databronnen tot visualisatie van rapporten, analyses en dashboards en alles wat er tussen ligt.

Ik hou me al bijna 10 bezig met alles wat Open is. Open Source, Open Standaarden, Open Content en Open Methoden.

Waarom deze weblog?

Zoals je net hebt kunnen lezen ben ik zeer geïnteresseerd in open source en daardoor in Ubuntu. Middels deze weblog wil ik mijn kennis over het fantastische Ubuntu met jullie delen.Waarom in het Nederlands? Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat ik ook van mening ben dat mensen die de Engelse taal minder goed beheersen of geen computerexpert zijn ook een kans moeten krijgen om hun problemen op te lossen. Dat is gelijk de reden waarom sommige post zo gedetailleerd zullen zijn. Ik hoop dat het jullie bevalt en natuurlijk is commentaar welkom. Verder hoop ik te kunnen schrijven over Open Source in het algemeen.

Hobbies

Ik hou van jazz rock (fusion) en progressive rock. Favoriete groep is Return to Forever, met Al Di Meola als gitarist. Naast muziek luisteren lees ik ook fantasy boeken, zoals De kinderen van Hurin van Tolkien en De dwergenserie van Markus Heitz. Als je van Tolkien houdt, dan kan ik je de dwergenserie zeker aanbevelen. Ik vind Markus Heitz een zeer goede schrijver. Ook zijn Ritus en het vervolg Sanctum zijn het lezen waard. Daarnaast vind ik mountainbiken leuk. Maar ik ben wel een mooi weer fietser.

Weblog gestart op 26 januari 2008.