Nieuws 2011

Nieuws 09 december 2011

Nieuwe site is live en 99% in orde. Als jullie nog gekke dingen zien, dan hoor ik dat graag.

Nieuws 06 december 2011

Ik ben van plan om deze site een ander thema te geven. Een thema zonder sidebar, maar met menu. Hierdoor moet alles overzichtelijker worden en beter leesbaar op kleinere schermen. Het ziet er goed, maar hier en daar zie ik wel wat kleine dingetjes, die niet optimaal zijn en een kleine aanpassing nodig hebben. Ik probeer in een keer de site naar het nieuwe thema te verhuizen en dan de kleine aanpassingen door te voeren, zodat jullie minimaal last hebben van de verandering. Ik kan dit alleen online doen, dus jullie kunnen in een keer van de oude naar de nieuwe lay-out gaan. Sorry daarvoor. Ik hoop dit voor het weekend rond te hebben.

Nieuws 04 december 2011

Even een kort overzicht wat er de afgelopen maand allemaal gewijzigd is op deze blog. Inmiddels staat het artikel over Clonezilla er op: Linux en Clonzilla 1.2.10. Let op: dit artikel staat alleen onder de Open Source categorieen niet onder de Ubuntu categorie. Dit omdat het voor alle besturingssystemen te gebruiken is.

Het artikel Ubuntu: Unity handleiding (voor Ubuntu 11.04) is bijgewerkt voor Ubuntu 11.10 en is hier te vinden: Ubuntu 11.10: Unity handleiding.

Het artikel Ubuntu: de perfecte server – VirtualBox versies bijwerken is ook weer bijgewerkt voor VirtualBox versie 4.1.6.

Daarnaast zijn er al drie GNOME 3 en GNOME Shell artikelen verschenen:

Er zullen meer GNOME Shell artikelen gaan volgen. Stay tuned en een fijne Sinterklaas.

Nieuws 06 november 2011

De reden waarom ik de laatste weken niets meer gepost heb, ligt niet aan het feit dat ik geen zin meer heb, maar doordat mijn laptop gecrashed is en niet meer correct wilde booten. Wat ik ook probeerde ik kreeg het beestje niet meer aan de praat. Dus alles opnieuw installeren en om crashes in de toekomst beter te kunnen oplossen ging ik ook aan de gang met CloneZilla. Dit werkte goed, totdat ik probeerde een gekloonde partitie terug te zetten. Bang, systeem deed helemaal niets meer. Dus weer opnieuw aan de slag. Alles loopt nu, maar ik had problemen met Unity. De grid functionaliteit functioneerde niet. Ik dacht een bug, maar dat was niet zo. Het ligt aan de Intel Sandy Bridge Hybrid Graphics. Inmiddels heb ik alles onder controle en kan ik weer starten met het schrijven van artikelen. Ik heb nu meer dan voldoende materiaal om mee aan de slag te gaan.

Nieuws 02 oktober 2011

Twee artikelen bijgewerkt:
1) Ubuntu en VirtualBox – Installatie van VirtualBox
Artikel verduidelijkt.
2) Ubuntu: de perfecte desktop – Multimedia
Installatie via Ubuntu Tweak verwijderd, omdat Ubuntu Tweak dit niet meer ondersteund.

Nieuws 20 augustus 2011

Twee artikelen bijgewerkt:
1) Ubuntu: de perfecte server – VirtualBox versies bijwerken
VirtualBox Versie 4.1.2 toegevoegd.
2) Ubuntu en Ralink RT5390 wireless driver
Bijgewerkt voor versie 2 waarin het tar formaat is gewijzigd en een extra patch (date_time) is toegevoegd. Verder is het wijzigen van config.mk niet meer nodig.

Nieuws 10 juli 2011

Artikel Ubuntu: de perfecte server – VirtualBox installeren is weer gewijzigd.
Indien er meerdere virtuele machines in een computer draaien dan hebben deze hun eigen remote desktoppoort nodig. Dit is toegevoegd bij het creëren van de virtuele machine.

Nieuws 02 juli 2011

Artikel Ubuntu: de perfecte server – VirtualBox installeren is gewijzigd.
Bij de nieuwe VirtualBox versie 4.0.10 lopen de versienummers van VirtualBox en het Extension Pack niet synchroon. Ik heb het artikel hierop aangepast. Het script wat ik voor het downloaden en installeren gemaakt heb, is verwijderd en vervangen door de daadwerkelijke download- en installatiecommando’s.

Nieuws 31 mei 2011

Ik ben bezig met een nieuw ‘Ubuntu en VirtualBox’ artikel en wel het installeren van VirtualBox. Dit artikel heeft meer voeten in de aarde dan verwacht. Ik wilde het dit weekend al af hebben, maar dat is niet gelukt. Verwachting is dat het nu het volgende weekend (zondag 5 juni) komt. Het is een behoorlijk groot artikel aan het worden. In ieder geval wordt het een artikel om naar uit te kijken. Het is compleet opnieuw geschreven met de laatste stand van zaken en vervangt daardoor alle voorgaande oude artikelen. Stay tuned!

Nieuws 17 april 2011

Het eerste VirtualBox artikel in een nieuwe reeks ‘Ubuntu en VirtualBox’ is geplaatst. Je kan dus meer VirtualBox artikelen verwachten.
‘Ubuntu: de perfecte desktop’ reeks gaat gewoon door.Het valt me wel tegen hoeveel mensen op de hoogte gehouden willen worden via Facebook. Je kan me volgen zonder vrienden te worden. Ga naar de website lcardinaals. Klik op de ‘Vind ik leuk’ button en je zal nu alle nieuwe artikelen die ik schrijf automatisch in je Facebook startpagina terugvinden.

Nieuws 10 april 2011

De poll “Hebben jullie een Toshiba Folio 100” is gesloten. Alle poll deelnemers hebben deze poll met een nee beantwoord. Ik ga hier dus niets mee doen.Ik heb een nieuwe poll geopend: “Worden jullie graag via Facebook op de hoogte gehouden?”. Dit omdat zoals jullie op 6 april al hebben kunnen lezen dat ik een Facebook-account heb aangemaakt waardoor je, na op de ‘Vind ik leuk’ button te hebben geklikt, automatisch van al mijn nieuwe artikelen op de hoogte gehouden wordt. In de toekomst ben ik van plan om hier meer op te gaan delen. Zoals bijvoorbeeld deze nieuwsberichten.

Nieuws 6 april 2011

Ik heb naast mijn Facebook persoonlijke pagina Leo Cardinaals nu een Facebook pagina aangemaakt voor de website lcardinaals. Klik op de ‘Vind ik leuk’ button en je zal nu alle nieuwe artikelen die ik schrijf automatisch in je Facebook startpagina terugvinden. Zo blijf je altijd gemakkelijk op de hoogte van nieuwe artikelen.

Nieuws 27 februari 2011

Ik zou mijn blog graag meer reikwijdte willen geven, meer lezers en meer functionaliteit. Dit kan volgens mij alleen als ik Engelse artikelen ga plaatsen. Voorlopig hou ik het tweetalig. Een Nederlandse en een Engelse versie van een artikel. Hoe het met de blog zelf moet weet ik nog niet. Ik moet een manier vinden om deze tweetalig te maken. Wellicht zijn twee gelinkte blogs een oplossing. lcardinaals.wordpress.com gelinkt aan lcardinaals-en.wordpress.com bijvoorbeeld. Vanzelfsprekend blijft het allemaal van dezelfde kwaliteit.
Maar goed, het eerste Engelstalige artikel is geplaatst Why Ubuntu: part 1 – a comparison, wat een vertaling is van het Waarom Ubuntu? artikel. Het is wel bijgewerkt voor de huidige stand van zaken. Ik zal het ‘Waarom Ubuntu?’ artikel ook nog een keer bijwerken.
De verwijzing naar een ander talige versie wordt aangegeven met een vlaggetje. voor Nederlands en voor Engels.Laten we maar eens gaan kijken hoe het loopt. Daarna neem ik wel een beslissing.

Nieuws 20 februari 2011

De introductie voor het maken van back-ups met Ubuntu is geplaatst. Verder ga ik de artikelenreeks “Ubuntu: de perfecte desktop” uitbreiden met Simple Backup, TimeVault en Thunderbird. Ubuntu: de perfecte desktop – Introductie is bijgewerkt.

De poll “Vinden jullie Android interessant?” is gesloten. Uitslag:
82% Ja
6% Nee
12% Wat is Android?

Het is dus duidelijk dat Android interessant is. Deze uitkomst had ik ook wel verwacht, want dit wordt het mobiele besturingssysteem. Of ik ook artikelen ga maken voor Android weet ik nog niet. Ik heb wel een nieuwe poll geplaatst: “Hebben jullie een Toshiba Folio 100?”. Waarom ik dit vraag heeft de volgende reden: ik heb deze inmiddels aan de praat met Android Market, Google apps, enz. Bij voldoende interesse kan ik daar een of meerdere artikelen aan wijden.

Nieuws 19 februari 2011

Ik heb inmiddels ook een Facebook-account aangemaakt. Alle artikelen die hier gepubliceerd worden zullen, naast Twitter, nu ook op Facebook aangekondigd worden. Weer een extra mogelijkheid om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen.

Nieuws 1 januari 2011

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen.