Nieuws 2010

Nieuws 26 december 2010

Ik heb het artikel Ubuntu: de perfecte desktop – Remote desktop van Ubuntu naar MS Windows Professional, Business, Ultimate en Enterprise uit de reeks ‘Ubuntu: de perfecte desktop’ gepubliceerd. Dit artikel geldt niet voor de Home edities van Microsoft Windows XP, Vista en 7. Voordat jullie allemaal gaan vragen hoe het dan onder de Home edities moet, zal ik de reeks uitbreiden met een extra artikel voor de Home edities. Ik heb besloten om niet te beginnen aan de advanced desktop serie, maar deze artikelen aan de ‘Ubuntu: de perfect desktop’ reeks toe te voegen. Ik ben ook van plan om per LTS uitgave van Ubuntu de reeks te ‘dupliceren’. Als ik dan ook nog een advanced serie heb, dan wordt dit allemaal te veel.

Nieuwe poll over Android toegevoegd. Zie sidebar. Ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling.

Nieuws 13 november 2010

Artikel Ubuntu: de perfecte desktop – OpenOffice.org en PDF bestanden bijgewerkt. Meer uitleg en volgens mij een betere structuur van het artikel. Het eind van de artikelenreeks komt in zicht. Ik ga maar eens kijken hoe ik het in een te downloaden PDF kan gieten. Ik ben aan het denken over een vervolgreeks: Ubuntu: advanced desktop of iets in die trant. De perfecte desktop reeks zal ik blijven onderhouden voor wijzigingen in Ubuntu.

Nieuws 05 september 2010

Artikel Ubuntu Tweak weer bijgewerkt voor de nieuwe versie 0.5.6. Hier is de functie computerherstel toegevoegd. Deze is nu ook beschreven.

Nieuws 24 augustus 2010

Onder elk artikel verschijnt nu een share button, zodat jullie een artikel makkelijk kunnen printen, e-mailen en delen met vrienden, kennissen, familie of wie dan ook. Maak er gebruik van.

Nieuws 17 augustus 2010

Artikel Ubuntu Tweak bijgewerkt, omdat ik dit artikel graag wil gaan opnemen in het ‘Ubuntu: de perfecte desktop’ PDF-document als deze reeks gereed is. Het originele artikel is verwijderd door het plaatsen van een verwijzing naar het nieuwe artikel.Een aantal artikelen die al opgenomen zijn in deze reeks zullen in de toekomst ook verwijderd worden. Deze reeks groeit gestaag en we zijn nu ongeveer over de helft.

Nieuws 20 juni 2010

Artikel Ubuntu: de perfecte desktop – Externe hardeschijf bijgewerkt. Paragraaf toegevoegd voor digitale apparaten met een opslagsysteem.

Nieuws 13 juni 2010

ATTENTIE: Op 10 juni 2010 heeft Adobe de Flash Player 10.0.45.2 offline gehaald vanwege veiligheidslekken (zie http://www.adobe.com/support/security/advisories/apsa10-01.html en http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/64bit.html). Adobe biedt momenteel jammer genoeg geen 64-bit Flash Player meer aan. Als je de versie 10.0.45.2 hebt geïnstalleerd (bijv. via mijn artikel Ubuntu 9.10 64-bit: Adobe Flash Player (alpha versie) in Firefox), dan kan je deze beter verwijderen en de 32-bits versie 10.1 via Ubuntu Softwarecentrum of Synaptic instelleren. Deze gebruikt wel nspluginwrapper. Zorg dat je de partner softwarebron in Systeem –> Beheer –> Softwarebronnen hebt aangevinkt. de versie 10.1 heeft meer dan 30 veiligheidslekken gepatcht, maar nog niet alle. Mocht er weer een 64-bit versie komen, dan laat ik het jullie weer weten.

Nieuws 27 mei 2010

Screenshots toegevoegd aan artikel Ubuntu: de perfecte dekstop – Verbindingen (Netwerk).

Nieuws 26 mei 2010

Zoals velen al gezien hebben ben ik begonnen met een nieuwe artikelenreeks genaamd “Ubuntu: de perfecte desktop”. In deze reeks heb ik een hoofdstuk naar voren gehaald en wel het hoofdstuk Verbindingen. Reden is dat je een internetverbinding nodig hebt voor het MeMenu en om PPA’s te installeren.
Verder heb ik nu boven elk artikel in deze reeks een opmerking staan dat je eerst de introductie moet lezen. Dit omdat de introductie duidelijk aangeeft dat de artikelenreeks voor Ubuntu 10.04 geldt. Lezers die de artikelen los lezen zijn dan gewaarschuwd. Verder hoop ik dat men de rest dan ook gaat lezen.
Aanvullingen voor deze reeks blijven welkom.

Nieuws 21 maart 2010

De artikelenreeks Thunderbird 3 is aangepast. Op de Lightning (deel 2) en de Provider for Google Calendar (deel 3) links zijn inmiddels nieuwere versies geplaatst voor Thunderbird 3.2. De links zijn aangepast, zodat ze weer werken met versie 3.1a1pre van Thunderbird. Ik hoor jullie al denken: “waarom past je het artikel dan niet aan voor Thunderbird 3.2?”. Het antwoord is heel simpel: Mozilla Daily heeft deze versie nog niet in hun PPA. Zodra die verschijnt zal de reeks aanpassen. Deel 5 toegevoegd: Thunderbird 3 en Lightning in het Nederlands.

Nieuws 13 maart 2010

Na een afwezigheid van 2 maanden ben ik genoeg hersteld om weer te beginnen met het schrijven op mijn blog. Ik ben maar gelijk begonnen met een jaarlijks terugkerend ritueel: het invullen van de inkomstenbelasting. Hiervoor heb ik een oud artikel genomen en dit volledig bijgewerkt. Het nieuwe artikel Belastingaangifte onder Ubuntu beschrijft het installeren van het aangifteprogramma via een tarball of met autopackage. Verder beschrijf ik hoe je de voorgevulde informatie van de Belastingdienst kan inlezen. Ik hoop nu weer aan de slag te gaan met een reeks nieuwe artikelen. De reeks over Thunderbird 3 heeft op zijn minst nog een extra artikel nodig en wel Thunderbird 3 voorzien van de Nederlandse taal.

Verder laat de laatste poll “Bevalt het artikel over Thunderbird 3 in verschillende delen?” duidelijk zien dat jullie artikelen in delen waarderen. Bij grote onderwerpen zal ik dit zeker vaker gaan doen.

Nieuws 21 januari 2010

Mijn nieuwe jaar is niet zo goed begonnen. Woensdag 13 januauri ben ik door gladheid uitgegleden en heb ik mijn heup gebroken en dat op mijn leeftijd. Je hoeft maar ongelukkig terecht te komen. Inmiddels ben ik al geopereerd en heb ik een dynamisch heupschroef gekregen, die er hoogstwaarschijnlijk over ca. 1 jaar weer uitgaat. Na herstel van deze tweede operatie zou ik weer zo goed als nieuw moeten zijn. Ik zou dan mijn 100% bottensterkte terug moeten hebben.
De operatie van afgelopen week is goed gelukt en nu moet ik revalideren. Door de operatie kan ik nog moeilijk lopen en zitten. Liggen gaat wel.Ik heb gezien dat ik de afgelopen week veel reacties op artikelen heb ontvangen. Ik zal deze geleidelijk aan, in volgorde van binnenkomst, gaan beantwoorden. Het duurt iets langer dan normaal, daar ik nog niet een lange tijd kan zitten. Dus heb geduld, je komt aan de beurt. Alvast bedankt voor jullie begrip.