Nieuws 2009

Nieuws 26 december 2009

Ik ben aan en nieuw artikel begonnen zoals jullie gezien hebben: Thunderbird 3. Toen ik bezig was met het schrijven van dit artikel bedacht ik me dat ik het eigenlijk net zo goed in delen kon schrijven. Spaart mij een ellenlange zit en op deze manier kan ik ook vaker wat schrijven. Als de reeks klaar is maak ik er ook een PDF van. Hopelijk bevalt dit jullie. Zo niet dan zie ik het wel in de poll. Nog prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Nieuws 14 december 2009

Uitslag poll: Is er naast HTML behoefte aan een PDF-formaat?:
25% Ja, voor alle artikelen
28% Ja, voor howto en algemene artikelen
35% Nee
12% Weet niet
Lijkt me duidelijk dat de meerderheid graag een PDF formaat willen hebben. Ik zal kijken hoe ik dit ga inrichten. Poll gesloten.

Ik heb het artikel Ubuntu 9.10 64-bit: Adobe Flash Player (alpha versie) in Firefox gewijzigd met betrekking tot de nieuwe 64-bit alpha versie van de Adobe Flash Player 10.

Onlangs is ook Thunderbird 3 officieel door Mozilla gereleased. Ik heb deze geïnstalleerd en Thunderbird 3 is fantastisch, maar mist de kalender. Ik ben aan het kijken of de nieuwe Lightning versie gebruikt kan worden. Zodra ik dit getest heb, schrijf ik een artikel hierover.

Nieuws 25 oktober 2009

Nieuwe poll: Is er naast HTML behoefte aan een PDF-formaat? Ik zou namelijk graag willen weten of er behoefte aan een PDF-formaat is voor generieke artikelen zoals ‘Waarom Ubuntu’, ‘XBMC’, ‘Ubuntu Tweak’, ‘VirtualBox’ e.d. Altijd handig om deze te bewaren. Nou ik hoor het wel van jullie via de poll.

Daarnaast heb ik het artikel(tje) Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) Release Candidate is uit bijgewerkt. Niets bijzonders te vermelden, behalve dat het vrij stabiel is. Als ik nog wat tijd heb, zal ik hem testen op een Intel machine.

Nieuws 22 oktober 2009

Uitslag poll: In welke taal moet ik de artikelen schrijven?:
81% Nederlands
3% Engels
15% Nederlands en Engels
Dit behoeft denk ik geen uitleg. Was mijn eerst ingeving toen ik deze blog begon toch de beste. Mijn dank aan jullie voor het stemmen.

Ik ben de laatste dagen iets minder actief, maar dat komt omdat ik het Open Source in de Praktijk event bij Capgemini heb georganiseerd. Dit vergde erg veel tijd, maar het was de moeite waard. 140 man waren aanwezig waaronder 70-80 klanten, 8 partners, 8 organisatie en de rest collega’s. Het event kreeg van (bijna) iedereen lovende kritieken. Ik ben nu alles aan het evalueren. Misschien leuk om hier eens een artikel in de categorie Open Source aan te besteden. Kunnen jullie zien wat er in het bedrijfsleven met open source gedaan wordt.

Nieuws 7 oktober 2009

Uitslag poll: Wat zie je het liefst op deze blog:
49% Howto’s (installatie van pakketten)
12% Howto’s (uitleg hoe om te gaan met pakketten; bijv. OpenOffice)
15% Reviews (van pakketten)
24% Technische artikelen (bijv. foutoplossingen)
Mijn dank aan jullie voor het stemmen. Ik heb nu een nieuwe geplaatst: In welke taal moet ik de artikelen schrijven? Het stemmen kan beginnen.

Nieuws 6 oktober 2009

Deze pagina heeft een nieuwe lay-out. Hopelijk bevalt deze beter dan de vorige. Mij in ieder geval zeker.
Zoals jullie gezien hebben, heb ik een poll geplaatst. Dit is de eerste van een aantal polls om te weten te komen wat jullie willen en interessant vinden. Ik stop met een poll zodra ik 40 antwoorden heb. De huidige poll heeft nog 3 antwoorden nodig. Wie durft? Daarna komt een nieuwe poll.
Verder ben ik nu ook via Twitter te volgen. Klik om dat te doen op het Twitter-logo hierboven.

Nieuws 26 september 2009

Uit de statistieken van deze site blijkt dat de sitemap een half procent van alle hits uitmaakt. Gezien het feit dat het maken van de sitemap enige tijd vergt, heb ik deze voor goed verwijderd.

Nieuws 03 augustus 2009

Boven elk artikel staat nu een rating. Deze kan je aanklikken om aan te geven hoe goed (of slecht natuurlijk) je een artikel vindt. Sneller en duidelijker voor iedereen dan een klein berichtje achter te laten.

Nieuws 17 mei 2009

Na veel inspanningen is het artikel over XBMC gereed. Ik heb het geïnstalleerd en getest met video’s (avi’s), TV-series, DVD’s, opgeslagen muziek (mp3’s en m4a’s) en muziek CD’s. Het werkt allemaal vlekkeloos. Een klein minpuntje: XBMC schakelt de GNOME screensaver niet uit. Schijnt een bug te zijn. In Ubuntu 8.10 deed XBMC dat wel.
Lees de volledige installatie en configuratie walkthrough hier: Ubuntu: XBMC.
Verder heb ik de intentie om de categorie open source wat meer te gaan vullen met verschillend nieuws over open source. Uiteraard weer in het Nederlands.

Nieuws 11 mei 2009

Het is alweer een tijd geleden dat ik hier op deze welkompagina iets gemeld heb. Nu vind ik het tijd om weer iets te melden. Afgelopen week heb ik met XBMC zitten spelen. Dit is een geweldig multimedia center, wat beschikbaar is voor Windows, OS X en Linux. Ik heb deze geïnstalleerd op Ubuntu en heb mijn ogen uitgekeken. Het was even uitzoeken hoe het werkt, maar wat een applicatie, wat een interface, wat een beeld en wat een geluid. Ik ga hier een artikel overschrijven. Stay tuned.

Nieuws 1 maart 2009

Afgelopen maand is een nieuw initiatief gestart onder de veelzeggende naam Linuxweblogs. Dit is een initiatief voortgekomen vanuit Digiplace. Op linuxweblogs.nl kan je andere Nederlandstalige weblogs volgen die schrijven over Linux en/of open source.
Door middel van syndication worden op deze website berichten vanaf andere weblogs gepubliceerd.
Mijn artikelen die gepubliceerd zijn na 28 oktober 2008 zijn ook terug te vinden op deze site. Ik ben wel een beetje trots hierop. Dit is toch een erkenning voor wat ik op deze site doe. Natuurlijk heb ik dit voornamelijk te danken aan jullie die mijn weblog veelvuldig bezoeken en veel opmerkingen, commentaar en vragen achterlaten.

Nieuws 21 februari 2009

WordPress heeft een nieuw feature: nesten van reacties. Ik heb dit feature voor mijn blog aangezet en wel met de volgende settings:
– 25 reacties per pagina. Reacties kunnen dus uit meerdere pagina’s bestaan. De laatste pagina wordt standaard getoond, met andere woorden de meest 25 recente reacties worden getoond.
– Reactiediepte van 5 reacties. Je kan nu in een reactie antwoorden op een reactie door op Beantwoord te klikken bij een reactie.
Ik vind dit een enorme verbetering. Hopelijk jullie ook.

Nieuws 1 februari 2009

1 JAAR!

Op 26 januari bestond de blog 1 jaar en op dat moment ging het aantal bezoeken al over de 100.000 heen. Ik had dit nooit verwacht. Toen ik aan de blog begon dacht ik ongeveer 25.000 hits te kunnen halen. Ik wil dan ook alle bezoekers bedanken voor hun steun en bedankjes voor deze blog.
Zoals jullie hebben kunnen zien heb ik de afgelopen maand minder tijd gehad voor de blog. Dit komt met name door de drukte op mijn werk, waardoor ik ook in privé tijd nog werk moet oppakken. Wel leuk werk, met name open source. Ik probeer zoveel mogelijk alle vragen te beantwoorden en de artikelen up-to-date te houden. In februari krijg ik weer tijd om artikelen te kunnen posten.