Ubuntu 12.04: Unity RevampedInmiddels hebben we allemaal al gemerkt dat Unity in Ubuntu 12.04 is aangepast. Naast de HUD als belangrijkste wijziging zijn de Dodge-functie van de starter en de minimaliseren/herstellen-functie van een programma in de starter verwijderd. Niet iedereen is hier blij mee. Ook niet Isaac Joseph die Unity Revamped heeft gecreëerd. Unity Revamped is een afgeleide van Unity waarin deze functies weer opnieuw zijn toegevoegd.

De reden dat deze functies verwijderd zijn, is dat in het testen van de nieuwe Unity deze functie niet naar behoren werkten. In de Revamped versie zijn deze gepatched.

De Dodge-functie is dat de starter verdwijnt indien er een scherm onder ligt. In alle andere gevallen is de starter zichtbaar.

Unity Revamped installeren

Om deze Unity Revamped te installeren voer je de volgende commando’s uit in een terminalvenster:
sudo add-apt-repository ppa:ikarosdev/unity-revamped
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Als laatste moet je je even afmelden en opnieuw aanmelden. Daarna werkt de Unity starter  weer als onder Ubuntu 11.10.

Waarschuwing

Het kan zijn dat als Ubuntu Unity update deze wijzigingen weer worden verwijderd. Het kan zelfs zover gaan dat Unity dan niet meer goed werkt, vanwege conflicten. Je moet dus goed in de gaten houden, wanneer Ubuntu met een update komt. Je kan dan het beste eerst even deze afgeleide Unity verwijderen en deze weer toevoegen als deze ook geupdate is.

Unity Revamped verwijderen

Unity Revamped verwijderen doe je ook weer in een terminalvenster met het volgende commando:
sudo apt-get install ppa-purge (alleen in indien ppa-purge nog niet geïnstalleerd is)
sudo ppa-purge ppa:ikarosdev/unity-revamped

Unity Revamped wordt verwijderd en de originele Ubuntu Unity wordt geïnstalleerd. De PPA wordt inactief gemaakt. Deze kan je weer activeren in Ubuntu Softwarecentrum –> Bewerken –> ‘Softwarebronnen…’. Als Isaac zijn werk goed doet, wordt na het activeren van de PPA, Unity niet bijgewerkt als Isaac zijn Unity-Revamped nog niet heeft bijgewerkt.

Het op deze manier verwijderen van Unity-Revamped werkt ook na een update van Unity door Ubuntu.

One thought on “Ubuntu 12.04: Unity Revamped

  1. Het klikken om te minimaliseren is idd verdwenen in de standaard-versie van Unity, maar moet eerlijk zeggen dat het me niet meer stoort, vind het eigenlijk wel logisch werken, in ieder geval directer.

    Dus ipv dat ik het mis, is het zelfs het omgekeerde: als ik nu op een Win7-PC zit te werken (waar het minimaliseren door klikken werkt), ben ik verbaasd als het scherm ineens verdwijnt (minimaliseert) en ik dus nóg een keer moet klikken om ‘m terug te krijgen.

    De dodge-functie is op zich wel jammer, want het gaf de gebruiker bij het vers opstarten een mooi idee wat er allemaal in de starter aanwezig is. Maar op zich voor mij ook niet onoverkomelijk, zelf weet ik wat er is en waar het staat; voor installaties van De Vrije PC houd ik altijd de standaard aan (= starterbalk altijd zichtbaar), dus voor die mensen speelt het ook geen rol.

Vragen, opmerkingen en meningen over dit artikel kan je hier kwijt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s