Ubuntu: Evince DocumentViewer print is corruptAls je met Evince DocumentViewer onder Ubuntu een PDF-document wilt printen, dan worden de letters van het PDF-document over de pagina verspreid. Dit zie je ook al bij het afdrukvoorbeeld van het document. Dit ligt niet aan Evince, maar aan Cairo, een vrije bibliotheek met een platformonafhankelijke API voor vectorafbeeldingen, wat ook door Evince gebruikt wordt.
Er is al een patch voor Ubuntu 11.04 (Natty), maar niet voor Ubuntu 10.10 (Maverick). Er is echter een backport die we kunnen gebruiken en de oplossing biedt voor het probleem.

  1. Ga naar Toepassingen –> ‘Ubuntu softwarecentrum’.
  2. Ga naar het menu Bewerken –> ‘Softwarebronnen…’.
  3. Ga in het Softwarebronnen venster naar het tabblad Updates en vink ‘Vooraf vrijgegeven update (maverick-proposed)’ aan.
  4. Sluit het Softwarebronnen venster.
  5. Wacht tot het ‘Ubuntu softwarecentrum’ de softwarebronnen heeft bijgewerkt.
  6. Als het goed is verschijnt het Updatebeheer icoon in het paneel. Klik hierop. Als deze niet komt, dan kan je ook naar Systeem –> Beheer –> Updatebeheer gaan.
  7. Het Updatebeheer venster verschijnt nu. Vink nu alle updates uit behalve libcairo2 (let er op dat er 1 update staat onder het bovenste subvenster) en klik op de ‘Updates installeren’ button.

Nu kun je weer normaal printen in Evince.

Er rest ons nog een ding en dat is de optie ‘Vooraf vrijgegeven update (maverick-proposed)’ in het Softwarebronnen venster weer uit te vinken.
Vergeet dit niet, want anders ga je in de volgende update veranderingen aanbrengen die je hoogstwaarschijnlijk niet wilt.

Nu kan je het ‘Ubuntu softwarecentrum’ sluiten.

One thought on “Ubuntu: Evince DocumentViewer print is corrupt

Vragen, opmerkingen en meningen over dit artikel kan je hier kwijt:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s